Alapvető ESD védelmi eljárások és anyagok

Alapvető ESD védelmi eljárások és anyagok

Előzőleg bemutattuk az ESD védelem hat alapelvét és az ESD program fejlesztés és kivitelezés hat kulcstényezőjét. Jelen fejezetben áttekintjük az ESD védelem alapvető eljárásait és anyagait, amelyek az ESD védelmi programjának részei lesznek. Először felelevenítjük az alapelveket.

Az ESD védelem alapvető elvei

Azt javasoltuk, hogy hat alapvető elvre koncentráljon a hatékony ESD védelmi program fejlesztése és kivitelezése során:

  1. Az ESD védelem megtervezéseúgy, hogy a tervezett termékek és a gyártósorok az ESD hatásoktól a lehető legésszerűbb módon védettek legyenek.
  2. Az adott környezetben szükséges ESD védelem szintjének meghatározása.
  3. Az elektrosztatikus kisülésektől védett területek (EPA) azonosítása és meghatározása, azoknak a helyeknek, ahol az ESD érzékeny alkatrészeket (ESDS) kezelni fogják.
  4. Az elektrosztatikus töltődés csökkentésea sztatikus töltődési folyamatok mérséklésével és kiiktatásával, a folyamatok és anyagok azonos elektrosztatikus potenciálon való tartásával, és megfelelő földelési utak biztosításával - a töltés képződés és felhalmozódás visszafogásának céljából.
  5. Levezetés és semlegesítésföldeléssel, ionizálással valamint vezetőképes és elektrosztatikusan levezetőképes anyagok használatával.
  6. A termékek védelme az ESD-vel szemben, megfelelő földeléssel vagy elvezetéssel, ESD védett csomagolóanyagokkal és anyagkezelő termékekkel.

Létesítményi szinten az ESD védelemre vonatkozó törekvéseink az utolsó öt alapelvre koncentrálnak. A folytatásban azokra a főbb anyagokra és folyamatokra szeretnénk fókuszálni, amelyek az elektrosztatikus töltődést csökkentik, a töltéseket a földbe vezetik és semlegesítik őket, az érzékeny termékek ESD-vel szembeni védelme érdekében.

Tovább

Partnereink