Betonpadló-csiszolás

A meglévő betonpadló állapota csiszolással javítható.

Betonpadlók jellemzői:
 • Jó ellenállóképességgel bír kémiai anyagokkal, mechanikai károsodásokkal szemben
 • Tömör felülete ellenáll a nehéz járművek forgalmának
 • Könnyű karbantartás
Beton ESD padló képek

HTC Superfloor Gold - koptatóréteg nélküli padló esetén használatos kivitelezés

A betoncsiszolás technológiai leírása

A HTC Superfloor Gold csiszolási technológiát jó minőségű, saját levében, rotoros rendszerű géppel simított betonpadlókon lehet alkalmazni (koptatóréteg nélküli, akár új, vagy régi padlókon). Az átadott felület terazzo hatású. Megjelenik a beton kavicsszerkezete, de nem feltétlenül egységesen. Csiszolás után a beton kopásálló, könnyedén tisztítható.

Új kivitelezések esetén, a beton bedolgozását követően már egy hét elteltével megkezdődhetnek a csiszolási munkálatok.

A csiszolás minimum áramigénye 400 V, 3 X 32 A.

Amennyiben a területen nincsenek mellékmunkálatok pl.: dilatáció kitöltés, egyéb padlójavítások, abban az esetben nagyjából egy hét alatt 350 m2 terület elkészítését vállaljuk 3 X 32 amperrel kalkulálva. A csiszolás elkészíthető matt és fényes felülettel is. Az alábbiakban a fényes felület kialakításának menete található.

A HTC Superfloor Gold betoncsiszolás lépései:
 • A felület mélycsiszolása gyémántszerszámokkal: A mélycsiszolási munkálatok során eltávolítjuk a beton kivitelezésekor a felületre felúszott cementpépet, így elérve a beton legtartósabb részét, a kavicsszerkezetet. A csiszolás nagyban elősegíti a felület minél jobb síkosságát, egyenletességét.
 • A felület betonkeményítő impregnálása: A padlóra betonkeményítő oldatot juttatunk. Az anyag beszívódik a beton felső rétegébe és ott oldhatatlan kötést hoz létre. Ezzel növeljük a padló ellenállóképességét.
 • A felület finomcsiszolása gyémántszerszámmal: A korábban használt gyémántszerszám karcait eltávolítjuk és finomítjuk a felület minőségét.
 • Póruszáró tömítés és betonjavítás: A felületen a csiszolás hatására megjelennek a beton szerkezetében lévő légbuborékok, zárványok és egyéb hibák. Ezeket egy speciális javítóanyaggal tömítjük. A nagyobb hibákat cementbázisú anyaggal kitöltjük.
 • A felület finomcsiszolása gyémántszerszámmal: A padlón megszáradt javítóanyagot visszacsiszoljuk és tovább finomítjuk a felület minőségét.
 • A felület betontömörítő impregnálása: A padlóra betontömörítő oldatot juttatunk. Az anyag beszívódik a beton felső rétegébe és ott oldhatatlan kötést hoz létre. Ennek köszönhetően növeljük a padló kopásállóságát.
 • A padló polírozása három lépésben: A polírozási fázisok hatására a padló egyre fényesebb és könnyebben karbantartható lesz.
 • Felületzáró impregnálás: A padlót impregnálóanyaggal zárjuk a várható szennyeződések figyelembevételével.

Felület polírozása egy lépésben: Az impregnálóanyag száradása után a padlót tükörfényesre polírozzuk.

További tudnivalók:

 • Matt kialakítás esetén a csiszolási sorrend változik és a polírozási fázisok elmaradnak.
 • A polírozás fázisait csak kitöltött dilatációk esetén lehet elvégezni.
 • Amennyiben a betont szálerősítéssel készítik, abban az esetben acélszál használata nem javasolt (esztétikai hibákat okozhat). Helyette szintetikus szálerősítést célszerű alkalmazni.

HTC Superfloor Bronz – koptatóréteggel ellátott padló esetén használatos kivitelezés

A betoncsiszolás technológiai leírása

A HTC Superfloor Bronz csiszolási technológiát jó minőségű, koptatóréteges (kéregerősített) padlókon lehet alkalmazni. Az átadott felület homogén betonszürke lesz. Csiszolás után a padló kopásálló, könnyedén tisztítható.

Új kivitelezések esetén, a beton bedolgozását követően három héttel lehet megkezdeni a csiszolási munkálatokat. A csiszolás minimum áramigénye 400 V, 3 X 32 A.

Amennyiben a területen nincsenek mellékmunkálatok pl.: dilatáció kitöltés, egyéb padlójavítások, abban az esetben nagyjából egy nap alatt 100-130 m2, öt munkanap alatt 700 m2 terület elkészítését vállaljuk, 3 X 32 amperrel számolva. A csiszolás elkészíthető matt és fényes felülettel is. Az alábbiakban a fényes felület kialakításának menete található.

 A HTC Superfloor Bronz lépései:
 • A felület finomcsiszolása gyémántszerszámmal. A csiszolás segítségével a beton kivitelezése során a padlóra bedolgozott párazáró réteget eltávolítjuk. Ez biztosítja a terület egységesebb, homogénebb megjelenését.
 • A felület finomcsiszolása fémszerszámokkal három lépésben. A korábban használt gyémántszerszám karcait eltávolítjuk és tovább finomítjuk a felület minőségét.
 • A felület betontömörítő impregnálása. A padlóra betontömörítő oldatot juttatunk. Az anyag beszívódik a beton felső rétegébe és ott oldhatatlan kötést hoz létre. Ennek köszönhetően növeljük a padló kopásállóságát.
 • A felület polírozása három lépésben. A polírozási fázisok hatására a padló egyre fényesebb és könnyebben karbantartható lesz.
 • Felületzáró impregnálás. A padlót impregnálóanyaggal zárjuk a várható szennyeződések figyelembevételével.

Felület polírozása egy lépésben. Az impregnálóanyag száradása után a padlót tükörfényesre polírozzuk.

További tudnivalók:

 • Matt kialakítás esetén a csiszolási sorrend változik és a polírozási fázisok elmaradnak.
 • A koptatóréteges padló sajátossága a mikrorepedés. Ezek a bedolgozást követően, a koptatóréteg száradása alatt keletkeznek. A repedések csak a felületen jelentkezhetnek, a padló funkcióját egyáltalán nem befolyásolják.
 • A polírozás fázisait csak kitöltött dilatációk esetén lehet elvégezni.

Ajánlatkérés


Partnereink