Cipőtisztítás és fertőtlenítés

Banner

A technológia alkalmazásának jelentősége az ózon erős fertőtlenítő hatásán alapul. Az ózon aktív oxigénje erős oxidáló tulajdonságának köszönhetően tökéletes a baktériumok, vírusok, gombák és bármilyen fajta mikroorganizmusok szerves és szervetlen vegyületek káros hatásai ellen. Hatékony azokon a területeken, ahol a bakteriális és más szerves szennyeződések és a hozzájuk kapcsolódó szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény. Különösen ajánlott azokon a munkaterületeken, ahol sok ember dolgozik, mint például: ipari üzemek, szállítmányozási területek, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények, stb.

Ennek az innovatív zöld technológiának segítségével fel lehet váltani a vegyi fertőtlenítést, megőrizve a fenntartható, természetes, tiszta környezetet.

Az ózon a létező legerőteljesebb vírus -és baktériumölő vegyület, fertőtlenítő hatása többszöröse, mint a klóré! Bármilyen ismert káros mikroorganizmust, szerves és szervetlen vegyületek okozta szagot eltüntet. Fertőtlenítésre használják azokon a területeken is, ahol a higiéniai követelmények a legmagasabbak. Szagtalanító hatását alkalmazzák szerves eredetű szagok (pl.: bomlás szaga) eltüntetésére és szervetlen vegyületek (oldószer) szagának eltüntetésére is.

Akkreditált laboratóriumi referencia vizsgálatok bizonyítják hatását.

 

Miért ajánljuk?

  • Mert ezzel az eljárással bármilyen cipőt tudunk fertőtleníteni, így újból használható lesz
  • Meghosszabbíthatja a lábbelik kihordási idejét, hiszen a megtisztított és fertőtlenített cipőt jóval tovább lehet hordani, így állandó dolgozói esetében is csökkentheti a ruházkodási költségeket

 

Cipőtisztítás/fertőtlenítés menete

  • A beérkezett cipők kezelését egy 30 perces előzetes dezodorálással/ fertőtlenítéssel kezdjük. A kivehető talpbéléseket eltávolítjuk és a hozzá tartozó cipőkkel együtt a páronként elkülönített fertőtlenítő fülkékbe tesszük. A fertőtlenítést a gép által termelt ózongázzal végezzük, mely az egyik leghatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb fertőtlenítési módszer. Az ózon gáz halmazállapotának köszönhetően a kezelni kívánt terület minden pontjába eljut, előállítását az ózongenerátor végzi, tehát a fertőtlenítés vegyi anyagok nélkül, környezetbarát módon zajlik.

    Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. Az ózongáz (O3) három oxigén atomot tartalmaz, míg a belélegzett levegő kettőt. Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék teljesen elpusztulnak, míg az ózon molekula oxigénné (O2) alakul át a kémiai folyamat végén. Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss O2 dús levegő.

  • Az előzetes szagtalanítás után következik a cipő felületének megtisztítása (mosószeres vizes és mechanikai tisztítás, talpredők tisztítása), majd egy 42-44 °C-os hosszabb (kb.120-150 perc) szárítással kombinált újabb fertőtlenítés.
  • Ezt követi a bőrfelületek és a talp cipőápoló szerekkel, illetve a talpbetétek speciális fertőtlenítő oldattal történő kezelése, majd egy rövid újabb szárítás után a csomagolás és címkézés.

Tisztitas elott/utanTisztítás előtt és után

Bővebb információért és ajánlatért keresse kollégáinkat!

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

Partnereink