Az itt található írásokban, melyek a „Bevezetés az ESD témakörébe” témakörbe tartoznak,

 

Tovább

Azt, hogy mekkora kárt okoz az ESDS-ben az ESD esemény, meghatározóan befolyásolja az eszköz képessége a töltési energiák szétoszlatására, vagy az aktuális feszültséggel szembeni ellenállóképessége.

 

Tovább

Az ESD okozta károk általában a következő három kategória valamelyikébe esnek: közvetlen elektrosztatikus kisülés az eszközön, elektrosztatikus kisülés az eszközről, vagy elektrosztatikus mező által okozott kisülés.

 

Tovább

Az elektrosztatikus kár meghatározása: „elektrosztatikus kisülés okozta változás egy eszközben, aminek hatására az már nem felel meg bizonyos megadott paramétereknek”.

 

Tovább

Elektrosztatikus mezők

2020.03.04. 12:13

A sztatikusan feltöltött anyagok elektrosztatikus mezővel és erővonalakkal bírnak.

 

Tovább

Azt az anyagot nevezzük szigetelőnek, ami megakadályozza vagy korlátozza az elektronok áramlását a felületén vagy a térfogatán keresztül.

 

Tovább

Az anyagok elhelyezkedése a triboelektromos listában megmutatja a töltés nagyságát és polaritását két anyag érintkezése és elválasztása esetén.

 

Tovább

Az elektrosztatikus töltés létrehozását „triboelektromos töltődésnek” nevezzük abban az esetben, hogyha anyagok érintkezése és elválasztása váltja ki.

 

Tovább

Partnereink