Átadtuk az ESD Munkaruha Tervezői Pályázatunk nyerteseinek a díjakat!

2017.05.23. 19:41

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari Karának Ipari termék- és formatervező mérnöki szakának szokásos éves bemutatóján átadtuk az egyetemmel közös pályázatunk nyerteseinek a díjakat.

Az idei évben az Óbudai Egyetemmel közösen pályázatot hirdettünk a hallgatóknak, hogy megtervezzék cégünk új munkaruha szériáját.

Az Irány a Világ! pályázatban olyan egyedi megjelenésű munkaruházat tervezése volt a cél, mely egyértelműen felismerhetővé teszi a DLB márkát az európai piacon. A felismerhető és egyedi design mellett a pályázóknak meg kellett találnia egyensúlyt a ruhadarabok ára és gyárthatósága között figyelembe véve, hogy egy speciális területen, ESD területen lesznek használva a ruhadarabok, így még magasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A tervezett ruhadarabok valós piaci körülmények között kerülnek megmérettetésre.

Bírálati elveink a következők voltak:

  • a tervezett ruhadarabok egyedisége
  • a tervezett ruhadarabok gyárthatósága
  • a tervezett ruhadarabok előállítási költségei
  • a kollekció felépítettsége (egységesség)
  • a tervező személyes kompetenciái
  • a kivitelezés minősége

Cégünk nagy örömére az első fordulóban több, mint 20 hallgató adott be pályamunkát, melyek közöl 8 pályamunkát jutattunk tovább a második fordulóba. Ebben a körben a hallgatónak a tervrajzok mellé be kellett adniuk a pontos szabásmintákat, el kellett készíteni a tervdokumentációt, ami tartalmazta a különféle gyártási utasításokat és anyaghányad kalkulációkat. Illetve a végső döntésre el is kellett készíteni a tervezett ruhadarabokat.
Így a hallgatóknak tervezői, rajzolási, számítási és gyakorlati készségeikről is be kellett számolni.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni az Ipari termék- és formatervező mérnöki szak vezetőinek és oktatóinak a hathatós együttműködést és a profi munkát, hogy ez a pályázat létrejöhetett!

 

Különösen köszönjük Kisfaludy Márta DLA habil egyetemi docensnek, Dr. Hottó Éva egyetemi adjunktusnak és Dr. Papp-Vid Dóra egyetemi adjunktusnak, hogy szabadidejükben is segítették a pályázatot és a diákok munkáját!

A 8 továbbjutó közül pedig a dobogósok, akik ruhái hamarosan megjelennek kínálatunkban és elindulnak meghódítani Európa ESD munkaruha piacát:

  1. helyezett: Gáspár Zsófia
  2. helyezett: Vandornyik Andrea
  3. helyezett: Kovács Borbála
Díjátadó_1
Díjátadó_2
Díjátadó_3
Díjátadó_4
Díjátadó_5
Díjátadó_6
Díjátadó_1
Díjátadó_2
Díjátadó_3
Díjátadó_4
Díjátadó_6
Díjátadó_5

Kedves Lányok! Köszönjük a színvonalas munkát és a részvételt! Sok sikert kívánunk a jövőbeni szakmai munkátokhoz!

Partnereink