Az ESD nem egyenlő az ESD-vel

2017.06.20. 12:21

Mikor szükség van az elektrosztatikus töltések cipőn keresztüli levezetésére ESD cipőt kell használni.

Az ESD védett minősítéssel ellátott biztonsági és munkavédelmi cipők így nem csak a személyzet védelmét szolgálják, hanem védelmet nyújtanak ez elektrosztatikus energia hatásaira érzékeny alkatrészeknek is.

Az ESD cipőkre vonatkozó aktuális szabványok

DIN EN 61340-5-1 – „Az elektronikai alkatrészek elektrosztatikus jelenségek elleni védelme”. Ebben az esetben a személyt és a lábbelit egy rendszerben tesztelik, ahol a mért érték nem lehet több, mint 3,5 x 107 Ohm, vagyis 35 MΩ.
DIN EN 61340-4-3 – „Szabványos vizsgálati eljárás speciális alkalmazásokhoz: lábbeli”. A lábbelik 3 különböző klíma osztályon kell tesztelni. Minél alacsonyabb a páratartam, annál nagyobb problémát okoz a sztatikus töltések elvezetése. Minden általunk forgalmazott ELTEN CLASS 1-es klímaosztályra lett jóváhagyva és tesztelve, ami maximum 15% relatív páratartalmat jelent. A három klímaosztály közül ez fogalmazza meg a legmagasabb követelményeket a lábbelik sztatikus töltések elvezetésével kapcsolatban. Ez garantálja, hogy az ELTEN ESD cipők gyakorlati körülmények között is megfeleljenek ügyfeleink legmagasabb elvárásainak, még nehéz klíma körülmények között is.

Grafikon

 

Bővebb információért és ajánlatért keresse kollégáinkat!
 

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

Partnereink